Házirend

Tisztelt Látogató!

Kérjük figyelmesen olvassa el az Akantisz Vendégház házirendjét.

 1.  A szálláshely az érkezés napján 14 órától-19 óráig, az elutazás napján 10 óráig áll rendelkezésre. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján, rugalmasan intézhetők.
 2.  A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adnia szállásadó részére. Ennek időpontjáról előre tájékoztassa a szállásadót!
 3.  A megegyezett időpont előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.
 4.  A szállás elhagyásakor az átvett TV kapcsolókat vissza kell adni. Az apartman elhagyásakor az ablakokat kérjük bezárni.
 5.  A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek. A szállásadó előzetes hozzájárulásával 3 éven aluli gyermek részére nem kötelező (pót)ágy árat fizetni. Ebben az esetben a gyermek részére sem ágy, sem ágynemű nem jár.
 6.  A szállásadó jogosult - előzetes bejelentés nélkül - ellenőrizni, hogy a szálláshelyen az előre bejelentett illetve kifizetett létszámban tartózkodnak-e a vendégek. Az ellenőrzés nem járhat a vendég zaklatásával és az ellenőrzés, takarítás során a vendég személyiségi jogai tiszteletben tartásával kell eljárni.
 7.  A vendégeink látogatót nappal (8 és 21 óra között) a szállásadóval előzetes egyeztetéssel fogadhatnak.
 8. Háziállatot tilos engedély nélkül az apartmanba bevinni.
 9. Az apartmanban, szobában lévő berendezést csak a tulajdonos, szállásadó előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni.
 10. Az átadott kulcsok esetleges elveszése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.
 11. A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.
 12. A vendégek által a nem rendeltetésszerű használattal okozott kárért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak, a kárt közvetlenül meg kell téríteni a szállásadónak.
 13. Amennyiben a tartózkodás alatt az apartmannal, szobával kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
 14. A szálláshelyen hagyott értékekért a szállásadó nem vállal felelősséget.
 15. A vendégeknek a ház házirendjét figyelembe kell venniük, különös tekintettel a reggeli, kora délutáni és esti, illetve éjszakai órákra vonatkozó rendet nem zavarhatják.
 16. Amennyiben a vendég 30 napon túl tartózkodik a szálláshelyen, arra külön megállapodás vonatkozik.
 17. Az apartmanba, vendégszobába történő be- és kijutást a szállásadó biztosítja a kulcsok átadásával.
 18. Szobafoglalás esetén a szállásadó megmutatja azokat a helyiségeket, amelyeket a vendégek használhatnak, illetve tájékoztatást ad az általa biztosított szolgáltatásokról.
 19. Az apartmanhoz fürdőszoba , WC használata, valamint egyszerűbb ételek, italok elkészítéséhez konyha és konyhai berendezések, eszközök használata tartozik.
 20. A berendezés a szállásadó ízlését tükrözi.
 21. A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, az ágyneműt huzattal, egy héten túli tartózkodás esetén heti ágyneműcserét, valamint a végső takarítást.
 22. Kérjük, ügyeljenek a rendre és a tisztaságra. Elutazáskor az apartmanban, szobában kérjük, ne hagyjanak mosatlan edényt, ill. szemetet.
 23. A konyhaszekrényben kisebb elsősegély-csomagot talál. Nagyobb baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot!
 24. Tűz esetén azonnal kezdje a mentést és hívja a tűzoltókat 105-ös számon majd azt követően a szállásadót!
 25. Az apartmanban dohányozni tilos! A dohányzás az udvaron a kijelölt helyen történhet!
 26. Az apartmant a vendégek tisztán kapják meg ottlétük alatt maguknak kell takarítani!
 27. A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehet. Amennyiben azok megtelnek az udvaron lévő kukában helyezzék el azokat! Újabb szemeteszsák a mosogató alatt található!
 28. Étkezés Az apartman jól felszerelt konyhával rendelkezik. Kérjük a tisztaságra ügyelni! A mikrohullámú sütőbe fémet tartalmazó edényt ne tegyen be! Az elektronikai eszközöket ne hagyja áram alatt, amikor használaton kívül van!
 29. Parkolni az udvarban lehet ingyenesen! A kapu bejáratot hagyja szabadon minden esetben! 

Amennyiben kirándulásaihoz további információra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!
Kellemes időtöltést, jó pihenést kívánunk!